A tudós könyvespolca

Az irodalom egy markáns területét a klímaváltozással és az ökológiai válsággal foglalkozó művek foglalják el aktuális jelenségként. Úgy tűnik, egyre több irodalmárt érdekel az ökológia. A tudósok véleménye pedig irodalmárt és olvasót is egyre jobban izgat.

Ökológusok rovata a Könyves Blogon

A Könyves Blogot az érdekli, hogy művészi értékkel is rendelkező szövegekről mit gondol egy a témához értő tudós. Az Ökológiai Kutatóközpont saját rovata márciustól indul kéthetente megújuló új tartalommal.

A legostobább állatnak sem jutna eszébe a folyamatos növekedés

Závada Péter interjúja Jordán Ferenccel az Umami előszavában. Jordán Ferenc (1973) biológus, fő kutatási területe az ökológiai hálózatok vizsgálata. Kiszámolja, melyek a legfontosabb fajok egy ökológiai közösségben, vagy hogyan kell optimálisan megvédeni egy élőhelyhálózatot.

UMAMI. Apokalipszis, most? Verseskötet Jordán Ferenc előszavával

A klímaváltozással foglalkozó kötetben kortárs magyar prózák és versek előszavaként Závada Péter Jordán Ferenccel folytatott interjúja olvasható A legostobább állatnak sem jutna eszébe a folyamatos növekedés címmel.

Simon Márton: Te tudod, mi a 1,5°C-os határ?

A Margó és a Canon kötetsorozatot indít, az első antológia, a klímaváltozással foglalkozó Umami – Apokalipszis, most? amelynek szerkesztője Simon Márton. A könyv nem csak irodalmi műveket ad közre, de szerepel benne egy interjú is Jordán Ferenc biológussal.